Akka’s Ganzenparadijs wordt de nieuwe beheerder stadsboerderij Mensenpark

Previous Next

Na diverse gesprekken met de voormalige beheerder Zorggroep De Hooimijt en met de Gemeente Emmen heeft het bestuur van Stichting Akka’s Ganzenparadijs uit Dalen vandaag te horen gekregen dat de stichting de nieuwe beheerder wordt van Stadsboerderij De Dierbare Ontmoeting in de voormalige dierentuin van Emmen. Stichting Akka’s Ganzenparadijs uit Dalen neemt per direct het beheer over van Zorggroep De Hooimijt. De meeste dieren worden overgenomen en blijven dus in het park. Zo publiceert de gemeente Emmen: Wethouder Jisse Otter is blij dat de stadsboerderij behouden blijft: “Bij veel Emmenaren heeft de boerderij een speciaal plekje in het hart. Wekelijks komen er veel bezoekers. Deze functie mag in het park niet ontbreken. We werken al op verschillende vlakken samen met Akka’s Ganzenparadijs en hebben er alle vertrouwen in dat de stadsboerderij bij Akka in goede handen is.”

Voorzitter Chögyal Trizin van Akka’s Ganzenparadijs heeft zin in de nieuwe uitdaging: “….Akka’s Ganzenparadijs wil in de stadsboerderij vooral oudere dieren opvangen. Bezoekers krijgen voorlichting over verzorging en opvang van de dieren. We willen een plek bieden aan oude kansloze én geredde dieren (bijvoorbeeld uit de bio-industrie). Dieren die nergens anders terecht kunnen én daarmee wordt het een plek waar deze dieren een thuis krijgen en rustig oud mogen worden én zijn. Er wordt ook absoluut niet met dieren gefokt.

Veel mensen beginnen aan dieren, voordat ze zichzelf voldoende hebben geïnformeerd, waardoor de aanschaf van een dier vaak tot een teleurstelling leidt. Wij hopen dat we met voorlichting kunnen laten zien wat de gevolgen daarvan zijn én daardoor mensen bewuster maken van de verantwoordelijkheden. Verder willen we graag dat de stadsboerderij een gezellige, maar ook zéér zeker educatieve ontmoetingsplek wordt voor dierenliefhebbers.
Het opvangcentrum wordt gerund met vrijwilligers van Stichting Akka’s Ganzenparadijs en vrijwilligers van Stichting D.A.R. Dierenambulance Emmen-Coevorden. Vrijwilligers werken op de locatie om te helpen met de dierverzorging en aanverwante werkzaamheden. “Onze dierenambulances zullen in de regio Emmen vanaf deze locatie uitrijden, zodat we nog sneller voor gewonde en gevonden dieren ter plekke kunnen zijn”, aldus de voorzitter.

Zorggroep De Hooimijt heeft een prachtige basis neergelegd, waar stichting Akka’s Ganzenparadijs verder invulling aan wil geven. De huidige openingstijden worden gehandhaafd: de stadsboerderij is dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur open voor bezoekers.”  

Akka’s Ganzenparadijs neemt het beheer van de stadsboerderij over van Zorggroep De Hooimijt. Na het vertrek van de dierentuin uit het park stond de kinderboerderij enige tijd leeg. In maart 2017 begon De Hooimijt een stadsboerderij. Door gebrek aan vrijwilligers heeft de Hooimijt uiteindelijk besloten het stokje over te dragen en te zoeken naar een alternatief. “Akka’s Ganzenparadijs heeft de jarenlange ervaring in het opvangen en verzorgen van dieren. 
Daarnaast hebben ze eveneens jarenlang ervaring met het werven en werken met vrijwilligers en worden ze gesteund door diverse fondsen. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij het financieel kunnen volhouden”, aldus Sienie Fischer van Zorggroep De Hooimijt.

Over het Mensenpark
De oude dierentuin wordt omgetoverd tot een creatief park waar steeds iets nieuws te beleven is. Het is een verrassende ontmoetingsplaats voor kleine en grote initiatieven rond kunst, cultuur en innovatie. Dit is een groeiend traject. Ook nu is het park al een bezoek waard. Een aantal ruimtes in het park is tijdelijk verhuurd aan initiatiefnemers op het gebied van kunst, cultuur en innovatie. Het park is dagelijks open tussen 09.00 en 17.00 uur. 

CBF ANBI Erkend Beneficiant Dierenlot

Stichting Akka’s Ganzenparadijs
Burg. ten Holteweg 47
7751 CR Dalen

T: (0524) 291 773
E: info@ganzenparadijs.nl

KvK: 04087996
ANBI - RSIN: 818472935
Triodos: NL69 TRIO 0784 7932 04
BIC: TRIONL2U