Permacultuur

Respect voor de natuur!

Een project dat we dit jaar zijn gestart is de eetbare tuin. Met deze tuin willen we graag benadrukken dat de er te allen tijde een connectie is van ons met de natuur. Alles groeit en bloeit en leeft in samenhang. Dat is eigenlijk ook de gedachte achter de tuin. We kweken een min of meer 'permanente cultuur' in de bedden van de tuin. Daarmee willen we bereiken dat de grond een optmale conditie bereikt.

In de bedden wordt alles zo geplant en gezaaid dat de planten 'samenwerken'. Zo worden er tussen de groenten waar luizen van houden, sterafrikaantjes gezaaid. Sterafrikaantjes trekken roofinsekten aan die weer luizen eten. Op deze wijze creëer je een natuurlijke bodem en omgeving waar de groenten en vruchten in samenhang met elkaar kunnen groeien. Brandnetel en smeerwortel vormen samen een bron voor de goede meststoffen in de bedden, tevens is Brandnetel de meest voedzame groente die in de nederlandse natuur te vinden is.

In de tuin werken we met vrijwilligers - onder andere via WWOOF project. Vrijwilligers uit de hele wereld kunnen via dit project komen werken tegen kost en inwoning.

 

CBF ANBI Erkend Beneficiant Dierenlot

Stichting Akka’s Ganzenparadijs
Burg. ten Holteweg 47
7751 CR Dalen
E: info@ganzenparadijs.nl

Telefooncontact
Bel ons dagelijks tussen 10.00 en 12.00 uur 
0031 657 491 841

Whatsapp contact
Chat met ons op Whatsapp

KvK: 04087996
ANBI - RSIN: 818472935
Triodos: NL69 TRIO 0784 7932 04
BIC: TRIONL2U

U doneert makklelijk online via bovenstaande button. Dit gebeurt via Mollie en kost ons slechts 29 cent.

Erkenning:
CBF erkend goed doel, bekijk ons Erkenningspaspoort en zie wat een CBF erkenning inhoudt.

Privacy Statement
Omdat wij waarde hechten aan uw privacy kunt u hier lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.

 

Vegan Friendly

Als organisatie vinden we het belangrijk inzicht te geven dat een diervriendelijke maatschappij begint met eigen keuzes maken. Op ons opvangcentrum eten we we daarom plantaardig. Om die reden hebben we van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme het Vegan Friendly Label toegekend gekregen.
 

vegan friendly label ganzenparadijs