Schenken / Nalaten

Wilt u na uw overlijden nog steeds ietst betekenen voor de ganzen en andere dieren in Akka’s Ganzenparadijs? Dan kunt u Stichting Akka’s Ganzenparadijs opnemen in uw testament. Bovendien kan Akka’s Ganzenparadijs de zorg voor uw dieren op zich nemenna uw overlijden.

Nalaten
Niemand heeft het eeuwige leven en tóch staat u waarschijnlijk niet dagelijks stil bij uw overlijden. De boeddhistische achtergrond die de dood slechts ziet als een ander pad, maakt het overlijden bespreekbaar. Er zijn goede redenen om toch eens over uw overlijden na te denken. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met uw nalatenschap? Wat gebeurt er met uw bezittingen die u achterlaat en komen deze wel op de juiste plek terecht? Bij de mensen of de doelen die uw voorkeur hebben? U kunt ook een percentage van uw nalatenschap nalaten.

Wilt u Stichting Akka’s Ganzenparadijs opnemen in uw testament, dan kunt u gebruik maken van de volgende gegevens:
Stichting Akka’s Ganzenparadijs
Burg. ten Holteweg 47, 7751 CR Dalen
Ingeschreven bij Kamer van Koophandel onder nummer 04087996.
ANBI of RSIN nummer 818472935.

Persoonlijk gesprek
Veel mensen zien op tegen het nadenken over de dood of het maken van een testament, maar dat is niet nodig. Het kan juist een bepaalde rust geven dat alles goed geregeld is en uw nalatingen bij de juiste personen of organisaties belanden. Wij kunnen u begeleiden in het maken van uw keuze. U kunt contact met ons opnemen voor een afspraak en dan vertellen we u ook graag wat de mogelijkheden zijn op het gebied van schenkingen en giften. U kunt contact opnemen via ons secretariaat, telefoon 0524 - 291 773. Wij helpen u telefonisch of nodigen u uit om een afspraak te maken voor een persoonlijk gesprek.

Uw testament kunt u ook online regelen
U bent er klaar voor om uw testament op te maken. De gang naar de notaris is vaak kostbaar. Wij wijzen u graag op een goedkoper alternatief: www.nutestament.nl

Schenken  
Geniet u van dieren en hoopt u dat nog veel generaties na u dat ook zullen doen? Ziet u ook dat ons werk broodnodig is en draagt u het werk van Stichting Akka’s Ganzenparadijs een warm hart toe en wilt u ons ondersteunen met een financiële bijdrage? Als u het een fijn idee vindt dat mede dankzij u de dieren in Nederland het een beetje beter krijgen, dan zijn er verschillende mogelijkheden. 

We zijn aangemerkt als ANBI, dat wil zeggen dat uw steun onder bepaalde voorwaarden aftrekbaar is bij de belastingaangifte. De belastingdienst betaalt dus mee aan uw gift. De voorwaarden vindt u op www.belastingdienst.nl. U kunt donateur worden en een éénmalige donatie doen. Maar u kunt er ook voor kiezen om ons werk structureel te steunen.

Schenkcontract
Via deze link download u  een schenkcontract van de belastingdienst. Om van het belastingvoordeel te genieten hoeft u niet meer naar een notaris, maar volstaat het dat gever en ontvanger van de gift gezamenlijk het 5-jarig contract ondertekenen. Dit biedt zekerheid voor ons en daarmee voldoet u aan de voorwaarden om de giften voor 100% te mogen aftrekken bij uw belastingaangifte. Hier vindt u de schenk overeenkomst, die u ingevuld en ondertekend naar ons kunt sturen, zodat wij uw exemplaar ondertekend weer retour kunnen sturen. Mocht u hierover vragen hebben dan kunt u gerust telefonisch contact met ons opnemen.

Wat is uw voordeel?
Stel u geeft aan een goed doel ieder jaar € 900,-.
Bij een drempelinkomen van € 40.000 is 1%, dus € 400, niet aftrekbaar.
Uw belastingvoordeel is dan 42% van € 500 = € 210.

Indien u een schenkingsovereenkomst aangaat met dit goede doel is uw belastingvoordeel 42% van € 900, dat is € 378. Een extra voordeel van maar liefst € 168!

Bijlage(n)

CBF ANBI Erkend Beneficiant Dierenlot

Stichting Akka’s Ganzenparadijs
Burg. ten Holteweg 47
7751 CR Dalen
E: info@ganzenparadijs.nl

Telefooncontact
Bel ons dagelijks tussen 10.00 en 12.00 uur 
0031 657 491 841

Whatsapp contact
Chat met ons op Whatsapp

KvK: 04087996
ANBI - RSIN: 818472935
Triodos: NL69 TRIO 0784 7932 04
BIC: TRIONL2U

U doneert makklelijk online via bovenstaande button. Dit gebeurt via Mollie en kost ons slechts 29 cent.

Erkenning:
CBF erkend goed doel, bekijk ons Erkenningspaspoort en zie wat een CBF erkenning inhoudt.

Privacy Statement
Omdat wij waarde hechten aan uw privacy kunt u hier lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.

 

Vegan Friendly

Als organisatie vinden we het belangrijk inzicht te geven dat een diervriendelijke maatschappij begint met eigen keuzes maken. Op ons opvangcentrum eten we we daarom plantaardig. Om die reden hebben we van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme het Vegan Friendly Label toegekend gekregen.
 

vegan friendly label ganzenparadijs