Ganzenpootje verstrikt in visdraad

Previous Next

Melding: Gansje in Woerden liep al weken met visdraad om de poot. Niemand kon of wilde nog een poging wagen om het diertje te vangen. Behalve enkele buurtbewoners die zo lief waren om nog een poging te wagen, maar helaas mislukte deze poging. Waarop we afgelopen donderdag naar Woerden vertrokken.

Het water was helaas zo breed dat er zonder boot niets gedaan kon worden. De brandweer kon niets voor ons doen, toen na twee uur een man genaamd Koos, als geschenk uit de hemel, met een bootje langs kwam varen. En ja hoor, na een enkele poging ving Trizin het gansje. 

Helaas was het vissnoer zo diep ingesneden dat de poot al gebroken en afgestorven was. De wond is netjes verbonden en ze is nu aan het bijkomen in de ziekenboeg in ons opvangcentrum in Dalen. Het gansje maakt het goed, is krachtig en zal helaas met één voetje verder moeten leven.
 

CBF ANBI Erkend Beneficiant Dierenlot

Stichting Akka’s Ganzenparadijs
Burg. ten Holteweg 47
7751 CR Dalen

T: (0524) 291 773
(dagelijks bereikbaar tussen 11.00 en 12.00 uur)
E: info@ganzenparadijs.nl

KvK: 04087996
ANBI - RSIN: 818472935
Triodos: NL69 TRIO 0784 7932 04
BIC: TRIONL2U