Help mee met het bouwen van een Caviaparadijs!

Previous Next

Een tijdje geleden ging 's morgens de telefoon. Ergens in een schuur werden zo'n 50 cavia's aangetroffen, die in nare omstandigheden leefden en in slechte gezondheid verkeerden. Natuurlijk kunnen wij deze opvangen. We hebben ze opgehaald, meteen naar de dierenarts gereden en hebben ze samen met de dierenarts nagekeken. Helaas bleek een groot gedeelte van de cavia's te bestaan uit drachtige vrouwtjes, en een aantal hadden net jongen gekregen. Veel cavia's hadden klitten, last van hun pootjes door een verkeerde bodem, schurftplekjes of andere kwaaltjes. En een aantal cavia’s moesten worden opgenomen omdat hun conditie erg slecht was.
Gelukkig gaat het ondertussen goed met de cavia's, hun vachtjes zijn weer in orde, tandjes zijn nagekeken, nageltjes geknipt en andere narigheden behandeld. Er zijn bij ons nog eens 22 jongen geboren. Ook deze groeien gelukkig goed.

Omdat we alle cavia’s graag een fijne plek geven op Akka’s Ganzenparadijs, zullen er 15 nieuwe hokken moeten worden gebouwd. Deze hokken moeten natuurlijk allemaal geïsoleerd en waterdicht zijn! Hiervoor vragen wij jullie hulp. De kosten voor deze nieuwe hokken zullen zo'n €2000 euro bedragen.

De cavia’s krijgen op het opvangcentrum een heus caviabos in hun nieuwe ren. Ook de ren zal nog wat aangepast moeten worden, natuurlijk voor de cavia´s maar ook hun verzorgers. Er moet gras gezaaid worden maar er moet ook nog een afdak gebouwd worden waar we het voer, hooi en onze materialen droog kunnen opbergen.

Wilt u ons helpen met het realiseren van dit caviaparadijs?
Doneren kan via de volgende link: https://paymentlink.mollie.com/payment/KCvpPFrjPHO8ckVruG9Vo/
Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de bouw van het caviaparadijs en zullen wij wanneer er nieuwe updates zijn dit delen op onze facebookpagina!

CBF ANBI Erkend Beneficiant Dierenlot

Stichting Akka’s Ganzenparadijs
Burg. ten Holteweg 47
7751 CR Dalen
E: info@ganzenparadijs.nl

Telefooncontact
Bel ons dagelijks tussen 10.00 en 12.00 uur 
0031 657 491 841

Whatsapp contact
Chat met ons op Whatsapp

KvK: 04087996
ANBI - RSIN: 818472935
Triodos: NL69 TRIO 0784 7932 04
BIC: TRIONL2U

U doneert makklelijk online via bovenstaande button. Dit gebeurt via Mollie en kost ons slechts 29 cent.

Erkenning:
CBF erkend goed doel, bekijk ons Erkenningspaspoort en zie wat een CBF erkenning inhoudt.

Privacy Statement
Omdat wij waarde hechten aan uw privacy kunt u hier lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.

 

Vegan Friendly

Als organisatie vinden we het belangrijk inzicht te geven dat een diervriendelijke maatschappij begint met eigen keuzes maken. Op ons opvangcentrum eten we we daarom plantaardig. Om die reden hebben we van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme het Vegan Friendly Label toegekend gekregen.
 

vegan friendly label ganzenparadijs