Akka's Stadsboerderij

Sinds 3 februari van 2018 hebben we een tweede opvanglocatie erbij!. We zijn blij en trots dat we als stichting de nieuwe beheerder zijn van de Stadsboerderij in de voormalige dierentuin van Emmen. De meeste dieren zijn overgenomen en blijven dus in het park. Gemeente Emmen publiceert: Wethouder Jisse Otter is blij dat de stadsboerderij behouden blijft: “Bij veel Emmenaren heeft de boerderij een speciaal plekje in het hart. Wekelijks komen er veel bezoekers. Deze functie mag in het park niet ontbreken. We werken al op verschillende vlakken samen met Akka’s Ganzenparadijs en hebben er alle vertrouwen in dat de stadsboerderij bij Akka in goede handen is.”

Visie
Akka’s Ganzenparadijs vangt in de stadsboerderij vooral oudere dieren op. Bezoekers krijgen voorlichting over verzorging en opvang van de dieren. We willen een plek bieden aan oude kansloze én geredde dieren (bijvoorbeeld uit de bio-industrie). Dieren die nergens anders terecht kunnen én daarmee wordt het een plek waar deze dieren een thuis krijgen en rustig oud mogen worden én zijn. We willen op de boerderij een verhaal vertellen en educatie geven. Wij gaan uit van de behoefte en het welbevinden van het dier!

Keurmerk Diervriendelijke Kinderboerderijen & Beleid
Sinds september 2018 mogen we ons gelukkig prijzen met het Keurmerk Diervriendelijke Kinderboerderijen. Een keurmerk dat zonder dat we hier ons beleid voor hebben hoeven aanpassen aansluit bij onze zienswijze. Daarom zijn we trots dat we het keurmerk mogen uitdragen. Het keurmerk vraagt de volgende eisen:
1.  Alle dieren mogen oud worden op de kinderboerderi
2.  Er wordt niet met de dieren gefokt en eieren worden dus ook niet uitgebroed
3.  Sociale dieren zitten altijd met soortgenoten gehuisvest
4.  De dieren hebben voldoende ruimte om zich natuurlijk te kunnen gedragen (zie voor richtlijnen van ruimte het Kinderboerderijenbesluit)
5.  De dieren kunnen zich terug trekken van de bezoekers
6.  Er zijn geen actieve knuffeluurtjes met prooidieren
7.  Er zijn geen exotische dieren op de kinderboerderij. Indien die er wel zijn dan is er een uitsterfbeleid en tracht men ze elders op een goede plek te plaatsen. Slangen, vogelspinnen, uilen en roofvogels zitten per definitie niet op de kinderboerderij.
8. Dieren worden niet verhuurd, niet uitgeleend of gebruikt voor evenementen buiten de kinderboerderij en er worden ook geen benodigheden verhuurt zoals bijv. broedmachines en huifkarren
9. Er worden geen evenementen georganiseerd op de kinderboerderij waarbij dieren misbruikt worden, zoals bijvoorbeeld roofvogelshows
10. Paarden, pony’s, ezels, bokken  etc. worden niet ingezet als lastdier of trekdier
11. Men brengt de bezoekers respect voor dieren bij en geeft hen het goede voorbeeld
12. Als een dier ziek is zorgt men er voor dat het dier medisch behandeld wordt 
13. Als een dier niet meer beter kan worden en erg lijd, euthanaseert een dierenarts het dier
14. Er is een diervriendelijk beleid over het om gaan met gedumpte dieren
 

Wethouder Rene van der Weide en Sandra van der Werd overhandigen Keurmerk aan Chögyal Trizin

Openingstijden
We heten iedereen danook van Ganser harte welkom op Akka's Stadsboerderij in het voormalige Noorder Dierenpark in het centrum van Emmen (Hoofdstraat 18). We zijn dagelijks geopend van 11.00 tot 17.00 uur. We vragen geen entree, slechts een vrije gift voor de verzorging van de dieren. 

CBF ANBI Erkend Beneficiant Dierenlot

Stichting Akka’s Ganzenparadijs
Burg. ten Holteweg 47
7751 CR Dalen
E: info@ganzenparadijs.nl

Telefooncontact
Bel ons dagelijks tussen 10.00 en 12.00 uur 
0031 657 491 841

Whatsapp contact
Chat met ons op Whatsapp

KvK: 04087996
ANBI - RSIN: 818472935
Triodos: NL69 TRIO 0784 7932 04
BIC: TRIONL2U

U doneert makklelijk online via bovenstaande button. Dit gebeurt via Mollie en kost ons slechts 29 cent.

Erkenning:
CBF erkend goed doel, bekijk ons Erkenningspaspoort en zie wat een CBF erkenning inhoudt.

Privacy Statement
Omdat wij waarde hechten aan uw privacy kunt u hier lezen hoe wij met uw gegevens omgaan.

 

Vegan Friendly

Als organisatie vinden we het belangrijk inzicht te geven dat een diervriendelijke maatschappij begint met eigen keuzes maken. Op ons opvangcentrum eten we we daarom plantaardig. Om die reden hebben we van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme het Vegan Friendly Label toegekend gekregen.
 

vegan friendly label ganzenparadijs